Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

perjantai 6. syyskuuta 2013

Syksyinen kranssi



 
 
Tein tämän kranssin jo kesällä, mutta sen väreissä hehkuu syksy. Syyskuu on loistavaa aikaa kranssin tekemiseen, sillä pihlajanmarjat ovat kypsiä ja punaisia, laventeli kukkii pihamaalla violettina, ja monista kesäkukista on jäljellä kauniit siemenkodat.
 
 
Yrtit tuoksuivat ihanasti, näköjään.

 
Kranssin tekemisessä on tärkeää aloittaa työstäminen hetimmiten materiaalien keräämisen jälkeen, sillä kuivuneet varret eivät taivu vaan katkeilevat heti niitä väännettäessä.

 
Käytin kranssiin mm. pietaryrttiä, siankärsämöä, poimulehden kukintoja, partasutia (kukkaa! ;) ja pelto-ohdakkeita. Valitsin kasveja, jotka säilyttävät värinsä kuivinakin, joita kasvaa luonnonvaraisina kaupungissakin, ja joiden sävymaailma sointuu kauniisti yhteen. Jos käytät pelto-ohdakkeita, poista ensin varovasti piikkisen terävät lehdet, jotta voit työskennellä varsien kanssa.
 

 
Tarvitset: kukkalankaa, sakset/leikkurit, kranssipohjan tai villiviiniä, haluamiasi materaaleja

 
Minulla oli valmiina jo vanha kranssipohja, johon pujottelin kukat varsineet. En tarvinnut kukkalankaa ollenkaan. Hyvän kranssipohjan saa tehtyä myös villiviinin köynnöksistä tai pehmeistä risuista.

 
Tämä kranssi on säilyttänyt värinsä, ja tuoksunsa, edelleen!

 
Tässä villiviinistä tehty kranssipohja. Oli tarkoitus talvisaikaan muokata sitä vuodenaikaan sopivaksi, kun joku ehtikin ensin ottaa sen haltuun!
 
 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
 

2 kommenttia:

  1. Kiva fiilinki sun blogissa ja tässäpä kranssissa upean uljaat värit :) Iloisia terkkuja Susannalta & Anna Marialta

    VastaaPoista