Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

perjantai 8. marraskuuta 2013

Maapähkinäpesto


Paahdetuista maapähkinöistä saa vaikka mitä! Aina välillä paahdan satsin uunissa, josta teen maapähkinätahnaa balilais- ja länsi-afrikkalaistyyppisiin ruokiin, satay-kastikkeeseen ja muihin herkkuihin. Yksi lempparini on maapähkinäpesto

 
Pähkinätahnat sopivat moniin ruokiin tuoden niihin lisää täyteläisyyttä ja ravinteikkuutta
 

Maapähkinät paahdetaan uunissa 200C n. 15 minuuttia, jonka jälkeen pähkinät on helppo kuoria. Lisää pellille muutama valkosipulinkynsi mukaan uuniin paahtumaan. Tarkemmat ohjeet paahtamiseen suolapähkinöiden ohjeen kera!
 
 
MAAPÄHKINÄPESTO
 
n. 2dl paahdettuja maapähkinöitä
2-3 kuorineen paahdettua (talvi)valkosipulin kynttä
ripaus suolaa
reilu loraus oliiviöljyä
teelusikan kärjellinen harissaa
tai pieni pala chiliä (peperoncinoa)
parmesania
 
 
Hakkaa morttelissa paahdetut pähkinät rouheeksi. Kuori paahdetuista valkosipuleista kuoret pois ja kaavi pehmeä sisus samaan astiaan pähkinärouheen kanssa. Lisää öljyä, harissa tai chili ja suolaa, ja soseuta sauvasekoittimessa kauniin rouheiseksi pestoksi ja tarjoile spagetin kera!
 
Vinkki! Voit paahtaa pähkinät myös pannulla ilman rasvaa. Ole tarkkana palamisen kanssa!
Jos haluat, voit lisätä pestoon parmesania jo  soseutusvaiheessa, tai raastaa sitä myöhemmin pastan pinnalle


Minulla oli valmiina jääkaapissa harissaa, sekä jamaikalaista Jerk-tahnaa, joita lisäsin pienen määrän kumpaakin pestoon. Ai että tuli hyvää! Ihan vei kielen mennessään. Pähkinäinen pesto maistuu kuitenkin ihanalta ihan sellaisenaankin ilman mausteisia makuja!

 
Vinkki! Tee paahdetuista pähkinöistä myös maapähkinätahnaa. Näin saat ihanan ja helpon lisän niin suolaisiin kuin makeisiinkin aterioihin ja leivonnaisiin, tai vaikka leivän päälle levitteeksi!
 
MAAPÄHKINÄTAHNA
 
n. 2dl paahdettuja maapähkinöitä
auringonkukkaöljyä/seesamiöljyä
 
Soseuta tehosekoittimessa tahnaksi tai käytä sauvasekoitinta. Hienompaan lopputulokseen pääsee murskaamalla pähkinät valmiiksi morttelissa, jos käytät sauvasekoitinta!
 




                                                Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti