Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

perjantai 8. marraskuuta 2013

Suolapähkinät


Suolapähkinät on tosi helppo valmistaa itse, ja näin saa mitä parhaimpia, lisäaineettomia ja maukkaimpia mahdollisia suolaisia naposteltavia!

 
SUOLAPÄHKINÄT
 
Maapähkinöitä
Maukasta suolaa
(merisuolaa/ruususuolaa)
 
Paahda haluamasi määrä maapähkinöitä uunissa leivinpaperin päällä 200 C n. 15 minuuttia. Tarkkaile pähknöitä 10 minuutin jälkeen, ne palavat helposti! Kun maapähkinät ovat paahtuneita keittiön täyttää vastustamaton popcornimainen tuoksu. Nosta pähkinät jäähtymään hetkeksi ja kuori ne sitten. Tässä vaiheessa kuori irtoaa helposti pyörittelemällä pähkinöitä sormia vasten. Mausta kuoritut pähkinät suolalla, ja a vot, ihanat paahteiset suolapähkinät ovat valmiit! :)
 
Vinkki! Maapähkinöitä kannattaa paahtaa kerralla isompikin satsi, ja tehdä osasta maapähkinätahnaa!
Suolapähkinäreseptissä kannattaa myös suosia maistuvaa suolaa, joka korostaa pähkinöiden omaa makua, mutta tuo samalla niihin tarpeeksi suolaisuutta! Itse käytin tässä harmaata, hienoa Atlantin merisuolaa

 
Kauniin tummanruskeiksi paahtuneita päähkinöitä ja kuorittuja suolapähkinöitä
 
 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti