Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 23. joulukuuta 2013

Jouluideoita

 
Usein joulun aikaan minulta on kysytty reseptejä, kun olisi kiva saada se jokin kasvisvaihtoehto pöytään perinteisten herkkujen lisäksi. Ja olen todennut, että vaikka suomalainen jouluperinne on todella vahva ja sellaisenaan jo ihana, niin joulutunnelman ruokapöytään voi loihtia varsin väljin raamein ja laajasti. Monet eksoottisemmat keittiöt esimerkiksi pursuvat mausteita ja makuja, jotka tuovat meille joulun mieleen. Niinpä keräsin tähän reseptejä ja ideoita herkuista, jotka eivät suoranaisesti ole tuttuja joulupöydästä, mutta sopivat sinne yllättävän hyvin, ja tuovat kivan lisän perinteisempien jouluruokien rinnalle!
 

Jouluisia makujahan ovat esimerkiksi sitrushedelmät, pähkinät, kaneli, kardemumma, neilikka ja tähtianis!

 
Jouluisen tunnelman voi rakentaa monella tavalla, koristelusta ja tunnelman luomisesta lähtien. Minun jouluuni on lapsuudesta saakka kuulunut neilikka-appelsiinien teko. Joulutunnelmaa ja ohje näihin ihanasti tuoksuviin koristeisiin löytyy tästä.
 
 
Tiesitkös muuten miten helppoa on valmistaa glögi alusta pitäen itse? Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Jos ei muita reseptejä näistä valmistaisikaan joulupöytään, niin tämä kannattaa ehdottomasti tehdä itse!
 
 
Kardemummaiset hunaja-voi-bataatit tuovat jouluisen tuulahduksen pehmeän mausteisella maullaan!
 

Joulutorttujen ja muun makean naposteltavan lisänä kaipaa suolaisia herkkuja. Perinteisten pasteijoiden rinnalle voi kokeilla esimerkiksi kreikkalaisia pinaatti-fetapiirakoita, jotka mielestäni peittoavat pasteijat mennen tullen. Toinen hyvä idea todella maukkaisiin suolaisiin purtaviin on suolaiset korvapuustit, pinaattipuustit! Helppo ja nopea itsetehty lisä, jota kannattaa myös todellakin kokeilla, ovat suolapähkinät!

 
Suomalaiseen joulupöytään sopii hyvin myös sienirisotto. Sienet ovat suomalaisille tuttuja herkkuja ja jouluna syödään riisipuuroa muutenkin. Erityisen hyvin joulupöytään sopii kuitenkin mielestäni intialainen ja marokkolainen keittiö makumaailmansa puolesta
 
 
Intialainen keittiö tarjoaa loistavasti jouluun sopivia makuja, joten jos jonkun lämpimän ruokalajin haluaa korvata intialaisella ruoalla tai tehdä sellaisen lisäksi joulupöytään, niin ei varmasti tule pettymään. Ohje intialaiseen ruokaan löytyy täältä. Myös itäisen Välimeren herkkuja kannattaa tuoda joulupöytään. Vaihtoehtoja on monia, vaikka munakoiso-granaattiomena tabbouleh tai muita meze-pöydän herkkuja!
 
 
Jos jouluna kaipaa jouluista salaattia, niin marokkolainen keittiö sopii siihen erinomaisena innoittajana. Appelsiini-granaattiomenasalaatti sopii erinomaisesti jouluun, ja teen sitä itsekin joulupöytäämme
 
 
Myös suomalainen ruokaperinne tarjoaa hyviä vaihtoehtoja joulupöytään! Kannattaa kokeilla vaikkapa näitä punajuuripyöryköitä. Jälkkäriksi sopivat helpot ja aina niin ihanat uuniomput!
 
 
 
Liisa´s Wonderland toivottaa kaikille makoisaa ja rauhallista joulua, sekä onnellista ja iloista ja taianomaista uutta vuotta 2014!




Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti