Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

lauantai 4. tammikuuta 2014

Thaimaalainen keitto


Valmistamani Thaicurry on saavuttanut niin suurta suosiota perheessäni, että jopa joulun välipäivinä sitä kaivattiin perinteisten ruokien rinnalle! Ja hyvää se onkin, terveellistä, täyttävää ja ihanan aromaattista. Tämä keitto syntyi thaicurryn seurauksena. Kun curryä syö seuraavana päivänä, sen maut ovat imeytyneet, pyöristyneet ja taivaallistuneet entisestään. Kasvikset kuitenkin ovat parhaimmillaan valmistuspäivänä, tai viimeistään seuraavana. Tein thaicurryä niin ison satsin, että jouluherkkujen ohella sitä riitti useammaksi päiväksi. Pavut olivat kuitenkin tällöin jo vetisen oloisia ja tympeitä, ja muutkin kasvikset ryhtinsä menettäneitä, vaikka sinänsä olivatkin vielä täysin syömäkelpoisia. Päätin kokeilla miltä maistuisi sosekeitto thaimaalaisittain. Ja kuten voitte arvata, taivaallistahan tuo oli!

 
THAIMAALAINEN KEITTO
 
johon tulevan currytahnan voi tehdä myös näin
halutessa pari päivää
ja sitruunaruoho, joka on ollut curryssä liemen mausteena
tuoretta thaibasilikaa muutaman lehden verran
 
Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa kunnes keitto silkkisen tasaista ja samettista. Lämmitä ja nauti hyvällä ruokahalulla!
 
Tämä ateria saattaa hämätä ulkonäöllään- kevyen tuntuinen keitto on tuhtia kuin mikä, koostuuhan se pavuista ja muista ravintorikkaista aineksista!

 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti