Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

torstai 27. marraskuuta 2014

Panang-curry


Curryruokien ihania puolia on se, että niitä voi varioida varsin runsaasti. On intialaista curryä, sri lankalaista curryä, jamaikalaista curryä, kenialaista curryä, punaista thaicurryä ja satayta. Lemppareitani itse valmistetuista curryistä on ehdottomasti raikas, ravitseva ja aromaattinen vihreä thaicurry. Myös tämä mausteinen panang on todella hyvää, ja varsinkin intialaisten mausteiden ystävät ihastuvat sen ainesosiin!
 
Pidän kookoscurryn mausta varsin paljon, ja varioin usein erilaisia versioita sen sisällöstä. Kannattaa olla ennakkoluuloton, ja kokeilla myös yllätyksellisempiä yhdistelmiä. Esimerkiksi juuresthaicurry ja juuressatay ovat varsin maukkaita ja toimivia! Tällä kertaa valmistin curryn munakoison, perunan ja punaisten linssien liitosta. Tuli täyteläistä ja ihanaa!
 
Olen vihreän thaicurry-postauksen yhteydessä eritellyt tarkemmat ohjeet ja vinkit tahnan, liemen ja curryn valmistukselle. Panang muistuttaa pitkälti sitä, mutta on hieman mausteisempi siinä missä vihreä thaicurry saa tuoreista aromaateista vivahteensa
 
 
PANANG-CURRY
Tahna
 
5 Kaffirlimen lehteä
2 sorjaa kevätsipulia varsineen
2 sitruunaruohoa
1 banaanisalottisipuli
2-4 kuivattua punaista chiliä tulisuusasteen mukaan
4-5 (talvi)valkosipulin kynttä
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
pala galangalia ( 1 rkl pilkottuna)
2 limen mehu
kourallinen tuoretta thaibasilikaa
kourallinen tuoretta korianteria
2-3tl jeeraa eli juustokuminaa
2-3 tl korianterin siemeniä
2-3tl mustapippuria rouhittuna
soijakastiketta
seesamiöljyä
maapähkinäöljyä/ruokaöljyä
 
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella sileäksi ja maistuvaksi tahnaksi. Lisää soijakastiketta tarpeen mukaan
 
Liemi
kookosmaitoa
kookoskermaa
kasvislientä
 
Kypsennä haluamasi kasvikset ja sekoita tahna niihin. Lisää kuumaa kasvislientä ja kookosmaitoa ja mausta soijakastikkeella ja tuoreella thaibasilikalla. Voit myös lisätä muutaman kaffirlimen lehden liemeen. Currytahnan määrällä voi säädellä mausteisuutta, samoin kookosmaidolla tulisuutta
 
Eri tahnoja kokeilemalla löytää oman suosikkinsa, ja thaicurryt todella ovat taivaallisia! Kun tahnat valmistaa alusta asti itse huomaa pian saavansa parempaa ja autenttisemman makuista thairuokaa kuin useimmissa ravintoloissa, vaikka todella lämpimin sydämin ja mielihyvin niissäkin käyn!
 
 
Ja jos harmaus, pimeys ja epämääräinen sade saavat kaipaamaan Thaimaaseen, tässä pala turkoosia merta sydämille <3
 

Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti