Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Curry Laksa

Malesialainen keittiö on innostanut ja inspiroinut minua lähiaikoina. Pidän paljon thaimaalaisesta, intialaisesta ja indonesialaisesta ruoasta, ja malesialainen keittiö on siitä mielenkiintoinen, että siinä yhdistyvät Kiinan, Thaimaan, Singaporen, Indonesian ja jopa intialaisen keittiön maut!
 
Kaakkois-Aasian curry-ruoat ovat maistuvaisen ihania ja raikkaita, koska ne valmistetaan tahnoista, jotka ovat pitkälti tuoreista ainesosista valmistettuja. Tällä tavoin ne poikkeavat intialaisesta ja nepalilaisesta keittiöstä, joissa käytetään paljon kuivattuja ja pitkään säilyviä maustejauheita. Thaicurryt esimerkiksi saavat aromia sitruunaruohon, tuoreiden yrttien, galangalin ja limen yhdistelmästä
 

Laksat ovat suosittuja Malesiassa ja Singaporessa. Curry Laksa on mausteinen kookoscurrykeitto, joka nautitaan nuudeleiden kera, perinteisesti kala-äyriäisversiona
 
 
CURRY LAKSA
kasviksilla
 
vihreitä papuja
pavunituja
munakoisoa
kiinalaisia sieniä/siitakesieniä/portobelloja/ruskeita herkkusieniä
parsakaalia/kiinalaista parsakaalia
baby-pinaattia
tai muita haluamiasi kasviksia n. 500g
 
1 banaanisalottisipuli
2 kevätsipulia varsineen
400g kookosmaitoa
3 dl kasvislientä
1 lime
tuoretta korianteria
soijakastiketta
seesamiöljyä
 
 
Chiliöljy:
1/3 punaista chiliä tai tl chilitahnaa
1 talvivalkosipulin kynsi raastettuna
(peukalon kynnen kokoinen pala inkivääriä raastettuna)
öljyä
 
Nuudeleita
 
 
Aloita valmistamalla chiliöljy pannulla. Se valmistuu nopeasti, ja kun makua on ironnut ota osa öljystä talteen erilliseen astiaan. Lisää soijakastiketta pannulle ja pilkottu banaanisalotti, ja viipaloi kasvikset ja kypsennä ne chiliöljy-soijaseoksessa. Muista keittää vihreät pavut ensin!
 
Kun kasvikset alkavat kypsyä lisää currytahna ja sekoita hyvin joukkoon. Jos käytössäsi ei ole itse tehtyä tahnaa voit käyttää valmista punaista, vihreää tai panang-currytahnaa. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja hauduta hetki niin, että maut tasaantuvat. Purista limen mehu joukkoon, ja hienonna tuore korianteri pinnalle. Lisää tarvittaessa myös soijakastiketta
 
Keitä nuudelit ja lisää ne keittoon ja sekoita hyvin!
Kaada valmiin laksan pinnalle vielä loraus chiliöljyä
 
Vinkki! Voit keittää nuudelit kasvisliemessä johon on lisätty soijakastiketta, näin laksan valmistus nopeutuu hieman!
 
Tämä on ihana malesialaiscurry, muita herkullisia aasialaiscurryjä ovat esimerkiksi vihreä thaicurry, punainen thaicurry, panang-curry ja papusataycurry!
 

Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti