Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Huevos rancheros


Pari vuotta sitten New Yorkin ruokamaailma kuhisi uudesta trendistään, aamiaisbrunssien uudesta hittiannoksesta, huevos rancherosista. Tai ei sinänsä uudesta, meksikolaisten farmien rouhea aamiaisherkku on jo sinänsä klassikko, nyt se sai vain uuden vivahteen ja hienostuneemman version päätyessään trendikkäiden foodiepaikkojen listoille. Eikä suotta, tämä tomaattista kananmunaa venetsialaisittain muistuttava annos on tuhti ja mainio brunssiherkku, sovellettavissa iltapalaksi tai illalliseksi, ja kuten joku joskus totesikin, tästä ei taida munakas enää parantua
 
Myös minulle huevos rancheros edustaa brunsseja parhaimmillaan. On kerrassaan ihanaa kun pääsee ystävien luokse brunssiaamiaiselle ja nauttimaan tästä herkusta. Kiva puoli näissä karjatilan kananmunissa on myös se, että annoksia voi varioida varsin lukemattomasti omien mieltymysten mukaan. Herkun voi maustaa espanjalaisittain tai libanonilaisittain, karibialaisttain tai italialaisittain, ja siihen voi lisätä erilaisia juustoja tai papuja, erilaisia yrttejä tai mausteita. Huevos rancheros nautitaan perinteisesti tortillojen kanssa, jotka New Yorkin ruokatrendin mukaan paistetaan öljyssä rapeiksi viipaleiksi. Itse pidän oikeastaan eniten tästä paahdetun ja kovakuorisen maalaisleivän kanssa nautittuna
 
 
 
HUEVOS RANCHEROS
 
3 kananmunaa
1 prk kokonaisia säilöttyjä kirsikkatomaatteja
tilkka kermaa/kaurakermaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pieni chili
parmesania
cheddaria
tuoretta korianteria silputtuna
öljyä paistamiseen
 
(papuja)
 
Lisäksi: avokadoviipaleita ja 1 lime
 
 
Aloita silppuamalla sipulit ja chili, ja kypsennä niitä hetken aikaa öljyssä pannulla, lisää sitten tomaatit ja anna hautua hetken aikaa. Kun tomaatit ovat pehmenneet tarpeeksi, painele ne varovasti rikki niin, että muodostuu tomaattinen, sakeampi kastike ja lisää tilkka kermaa sekoittaen joukkoon. Riko sitten kananmunat tomaattikastikkeen sekaan, ja lisää juustot. Parmesania voi myös halutessa raastaa lopuksi pinnalle. Kun valkuainen alkaa kypsyä sen verran että läpinäkyvä muna alkaa muuttua valkoiseksi, lisää silputtu korianteri ja ripaus suolaa. Ruoka on valmista kun valkuaiset ovat kypsyneet koviksi, mutta keltuainen on vielä jäänyt hieman juoksevaksi. Tarjoile limen ja avokadoviipaleiden kanssa, ja nauti joko tortillaviipaleilla tai leipää lusikkana käyttäen!
 
Vinkki! Varsin maukas huevos rancheros syntyy myös halloumista. Tällöin juustopalat kannattaa paahtaa pannulla yhdessä sipuleiden kanssa aluksi ennen tomaattien lisäämistä!
 
 
NEW YORK VERSIO
 
3 kananmunaa
3-4 suurta tomaattia
1 sipuli
1 kevätsipuli varsineen
1-2 valkosipulin kynttä
1 chili
2 limeä
tuoretta korianteria
cheddaria
öljyä paistamiseen
 
 
Leikkaa tomaatti kuutioiksi, ja poista siemenet. Silppua chili, kevätsipuli ja korianteri kulhoon, ja purista 1 lime joukkoon. Kuullota sipuleita pannulla ja lisää seokseen yhdessä tomaattien kanssa. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Lisää sitten  kulhollinen pannulle öljytilkan kanssa ja anna hautua hetken aikaa. Riko kananmunat sekaan ja lisää cheddar. Ripottele valmiin annoksen pinnalle vielä tuoretta korianteria ja tarjoile avokadoviipaleiden, limen ja friteerattujen tortillaviipaleiden kera!
 

Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti