Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

lauantai 24. tammikuuta 2015

Marinoituja portobellosieniä nuudeleiden kera

Jos rakastaa aasialaista ruokaa, mutta tuntuu siltä että itse tehdyt curryt ja lakshat ja redangit sun muut ovat hieman liian monimutkaisia tai sisältävät vaikeita ja vieraita ainesosia, niin tässä on helppo, nopea ja tosi maukas resepti tuoreista aineksista aasialaisen keittiön ystäville! Itse välillä oikein kaipaan Kaakkois-Aasian keittiön makuja ja Kaukoitää, jonka ihanissa keittiöissä maustekasvit käytetään tuoreeltaan ja kastikkeissa tuoksuvat tuoreet yrtit


 
 
MARINOIDUT PORTOBELLOSIENET
ja nuudeleita!
 
250g portobellosieniä
50g babypinaattia
1 kevätsipuli varsineen
pala punaista chiliä
puolikkaan lime mehu
1 rkl appelsiinin mehua
1 talvivalkosipulin kynsi
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
kourallinen basilikaa/thaibasilikaa
2-4 rkl soijakastiketta
oliiviöljyä/seesamiöljyä/maapähkinäöljyä
 
halutessa:
tuoretta korianteria
2 vesikrassin vartta
 
200g nuudeleita
(2 rkl soijakastiketta keitinveteen)
 
 
Tämän reseptin maukkaus piilee raastamisessa. Kuumenna öljyä pannussa, ja raasta valkosipuli ja inkivääri joukkoon. Kannattaa raastaa suoraan pannulle, jotta arvokas ja maukas mehu päätyy myös öljyn sekaan. Pilko chili pieneksi yhdessä kevätsipulin kanssa ja lisää pannulle. Jos käytät vesikrassia lisää se myös. Anna tekeytyä hetki, mutta ole tarkkana ettei raastettu inkivääri tai valkosipuli kärähdä. Lisää soijakastike ja purista limen mehu, sekoita ja viipaloi sienet. Kypsennä pannulla käännellen ja sekoitellen. Kun sienet ovat imeneet väriä itseensä ja kypsyneet lähes valmiiksi, lisää basilika varsineen, sekä babypinaatti. Sekoita kunnes pinaatti on pienentynyt, tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta tai limeä, ja purista appelsiinin mehu sekaan
 
Keitä nuudelit viittä vaille valmiiksi soijakastikkeella maustetussa vedessä, ota desi keitinvettä talteen ja sekoita nuudelit pannulla sienten joukkoon. Lisää soijalla maustettu keitinvesi pannulle, ja tässä vaiheessa myös mahdollinen tuore korianteri. Sekoita hyvin, käännä levy nollille, nosta kansi päälle ja anna maustua muutaman minuutin ajan
 
Vinkki! Nuudelit eivät ole erityisen maustettuja tässä reseptissä, mutta ne imevät pannulta hyvin makua. Ei kannata pelästyä jos sienet maistuvat melko suolaisilta, miedommat nuudelit tasapainottavat makua hyvin! Punainen ja vihreä väri ruoassa antavat sille kivan säväyksen, vaikka resepti on näin helppo ja yksinkertainen. Kannattaa kokeilla marinoituja portobelloja myös salaateissa tai riisin kaverina!

Tässä on muuten ihana talvinen ruoka. Tähän vuodenaikaan sitä tarvitsee erityisen paljon vitamiineja ja ravinteita, ja raastettu valkosipuli ja inkivääri tarjoavat myös luonnon oman  antibioottisäväyksen flunssaa vastaan!

Nam!


Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti